Startskottet har gått för en gemensam satsning på att stärka framtidens skolmiljö genom att utveckla både lärmiljön och digitaliseringen i skolan.

– Målet är att skapa en skola i världsklass där den fysiska, sociala och pedagogiska miljön ger de bästa förutsättningarna för ett kreativt lärande. Vi vill att andra ska ta del av Hudiksvalls resultat och inspireras. Det handlar dels om fysiska miljöer såsom ljud, ljus och möbler, men även om teknikutveckling och resursanvändning, säger Jonas Lindqvist, RISE Acreo.

Vid uppstartsmötet den 18 augusti var det fokus på att ringa in projektet och påbörja arbetet med att ta fram det innehåll som bäst gynnar de deltagande skolorna. Samarbetspartners i projektet är RISE Acreo, Fiber Optic Valley och Högskolan i Gävle samt Hudiksvalls kommun som deltog vid mötet med representanter från bland annat lärkontoret, de utvalda skolorna (Bromangymnasiet, Östra skolan och Iggesunds skola), tekniska förvaltningen och miljökontoret.

Läs mer på Hudiksvalls kommun

Projektet finansieras delvis genom bidrag från Vinnova, myndigheten för innovation. Vinnovas vision är att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland.

Kategorier: Vässa skolan

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *