Elever och lärare på Östra skolan provar att använda en 55 tum pekskärm istället för den traditionella whiteboardtavlan. Den digitala whiteboardtavlan har en inbyggd dator, vilket gör att anteckningar kan delas med eleverna som kan ta del av informationen på ett helt nytt sätt.

Nu senast på klassrådet fick eleverna använda den digitala whiteboardtavlan. Den var perfekt för dagordning till klassråd och texten blir väldigt tydlig eftersom man kan välja svart bakgrund med vit text, Säger Erik Linderoth, lärare på Östra skolan.

Den digitala whiteboardtavlan erbjuder flera funktioner och upp till fyra personer kan skriva på tavlan samtidigt med valfritt objekt som skrivverktyg. Undervisningsverktyget är ett av många initiativ inom Vässa Skolan för att utforska, utveckla och utmana framtidens skolmiljö.

Vässa skolan
Projektet Vässa skolan, som delfinansieras av statens innovationsmyndighet Vinnova, pågår under 2018 och 2019 på tre utvalda skolor i Hudiksvall; Iggesunds skola, Östra skolan och Bromangymnasiet. Tillsammans med Högskolan i Gävle kommer resultatet kvalitet- och kvantitet mätas. På de tre skolorna kommer projektet baseras på verklighetslabb och skapande av aktivitetsbaserade lärmiljöer. Allt för att se hur det påverkar kunskapsresultaten, skolan som arbetsplats och lärmiljön i stort.